Yamaha pregateste un model pentru pietele emergente din Africa, America Centrala si Caraibe: 2017 CRUX Rev

Yamaha pregateste un model pentru pietele emergente din Africa, America Centrala si Caraibe: 2017 CRUX Rev

Yamaha a anuntat ca e gata sa distribuie primul model strategic pentru Africa si zona Americii Centrale – Caraibe, 2017 CRUX Rev, ce va ajunge pe aceste piete incepand din luna aprilie a acestui an. Aceasta miscare dovedeste faptul ca dupa ce a intrat cu succes pe piete emergente, acum in plina dezvoltare, cum ar fi China, India si Asia de Sud-Est, se preocupa sa ocupe noi piete cu un mare potential.

Aventura africano-caraibeana nu inseamna ca Yamaha s-a aruncat orbeste pe aceste piete, ci au avut loc studii de piata serioase, care au avut in vedere traficul, starea drumului, rutina de utilizare, puterea de cumparare si posibilitatile de dezvoltare a unei retele de vanzare. Rezultatul este un model de strada, de ultima generatie.

Yamaha pregateste un model pentru pietele emergente din Africa, America Centrala si Caraibe: 2017 CRUX Rev - 2017

Mai exact, e vorba despre un motor Core Blue de ultima generatie, creat special pentru o eficienta ridicata a consumului. Inginerii Yamaha au reusit sa reduca acest consum cu 18% fata de modelele cu motoare Core Blue existente. Alaturi de acest motor eficient, se mai pot consemna o sa plata si o scarita aplatizata (gen board) asigura o pozitie confortabila de pilotat, inclusiv in situatia cu pasager, caracterul practic dat de un rack in spate, pe care utilizatorul poate transporta sarcini importante.

Conform sondajului din 2016 facut de Yamaha Motor, utilizatorii zonelor Africa si America Centrala – Caraibe ar fi de aproximativ 3,6 milioane de unitati, din care peste jumatate sunt motociclete din clasa 100-150cc, folosite in majoritatea lor ca taxi. Modelul Crux nu reprezinta o noutate, nici macar pentru piata de acolo. Aparut si dezvoltat initial pentru India, unde a si fost produs ulterior, a ajuns pe pietele caraibiene incepand cu anul 2000, iar imediat dupa aceea in Africa, unde a fost un instrument ideal atat pentru navetisti, cat si pentru taximetristi.

Yamaha pregateste un model pentru pietele emergente din Africa, America Centrala si Caraibe: 2017 CRUX Rev - 2017

Odata cu extinderea diferitelor sisteme de sprijin financiar, cum ar fi micro-finantarea pe persoana fizica, in mod special, cererea de motociclete (indiferent de utilizarea sa ca vehicul de deplasare propriu sau in regim de taxi) a crescut destul de mult. Conform studiului de piata, Yamaha a cautat sa gaseasca o motocicleta eficienta in consum si rezistenta la utilizare indelungata, iar rezultatul a fost CRUX Rev, caruia i s-a adus un plus de performanta, putere, confort, insa si un pret mai mare putin, fata de clasicul Crux. 

Chiar daca India Yamaha Motor Pvt. Ltd. va fi principala companie de productie, productia noului model va fi impartita si cu compania de productie CFAO Yamaha Motor Nigeria Ltd. incepand din 2017, dar si in functie de dinamica cererilor. Asadar, CRUX Rev va fi lansata in aprilie 2017 in mai multe tari africane, obiectivul initial de vanzari fiind 20.000 unitati in acest an, la un cost de aproximativ 900 de dolari SUA in showroom-uri.

Tag-uri