Van Beveren participa la Baja Rally

Van Beveren participa la Baja Rally

Competitia Baja Rally 2018 se desfasoara intre 8 - 13 octombrie la San Felipe. Riderii echipei Yamalube Yamaha Official Rally Team au in vedere acest raliu ca oportunitate de a se pregati pentru celebrul Dakar. Francezii Xavier de Soultrait si Adrien Van Beveren alaturi de argentinianul Franco Caimi si australianul Rodney Faggotter vor concura la bordul modelului de motocicleta Yamaha WR450F. Din echipaj mai fac parte mecanicul-sef Guillaume Davion, managerul José Leloir, directorul Alexandre Kowalski si managerul sportiv Jordi Arcarons.

 

 

Organizatorii Baja California, singura competitie rally-raid in „stil Dakar” din California care se adreseaza pilotilor de motociclete si UTV-uri au dezvaluit ruta generala si distantele aproximative pentru etapele speciale care se vor derula de-a lungul a cinci zile. Probele speciale vor insuma 1463 km.

Presedintele Baja Rally Scotty „Breauxman” Bloom a precizat direct de la sediul Baja Rally School din Enseñada ca intreaga ruta pentru editia 2018 a fost deja pusa la punct si a accentuat faptul ca are loc pe un traseu unde niciodata nu s-a mai concurat inainte, fiind o adevarata provocare pentru rideri.

„Eu si echipa am acceptat provocarea de a continua sa cream rute de navigatie de prima clasa si sa sustinem echipele concurente si planul de logistica”, a explicat Scotty. „Am crescut distanta totala a etapelor de parcurs si am mentinut cele doua nopti la San Felipe. Prin furnizarea informatiilor necesare din timp ii ajutam pe piloti sa faca pasul spre a se angaja in aceasta aventura incredibila”.

Presedintele Baja Rally 2018 a subliniat ca lucreaza direct cu agentii guvernamentale, oficialitati si proprietari pentru „a realiza o cursa complet noua si incitanta pentru rideri”. Prologul va fi gazduit in camping-ul Las Cañadas, in timp ce obiectivul Scolii Baja Rally este de a antrena si pregati pilotii pentru raliuri, pe lista eforturilor de a sustine acest proiect fiind si extinderea masiva a traseului in San Felipe.