Riderii Yamaha la raliul Desafio Inca 2018

Riderii Yamaha la raliul Desafio Inca 2018

In continuarea pregatirilor pentru Raliul Dakar 2019, toti cei trei rideri ai echipei Yamalube Yamaha - Adrien van Beveren, Xavier de Soultrait si Franco Caimi au concurat in competitia enduro Desafio Inca din Peru.

Evenimentul s-a derulat pe parcursul a trei zile in dunele de nisip masive din afara orasului Ica.

Pilotii de motociclete Yamaha au avut astfel ocazia sa isi testeze limitele in conditii similare celor care descriu si traseul viitoarei intreceri Dakar din ianuarie 2019.

Printre rivalii cei mai importanti s-au numarat pilotii KTM, Suzuki, Husqvarna si Honda.

 

 

Un set de pregatiri intense pentru membrii Yamalube Yamaha Official Rally Team a inceput luna trecuta cand acestia au concurat la Raliul Atacama din Chile.

Argentinianul Franco Caimi s-a plasat in Chile pe locul 5.

Prima proba s-a desfasurat pe 14 septembrie, iar distanta totala pe care Adrien, Xavier si Franco au trebuit sa o strabata la bordul modelului de motocicleta Yamaha WR450F pentru toate cele trei etape a fost in jur de 850 km.

Aventura in desert s-a incheiat cu bine pentru riderii Yamalube. Rezultatele finale i-au plasat pe locul 5, respectiv 7.

 

 


Evenimentul a reprezentat un exercitiu valoros pentru trio-ul Yamaha care a avut multe de invatat din acest weekend de raliuri cross-country cu motociclete.

Adrien van Beveren a avut o evolutie impresionanta in prima proba, dar a fost autorul unei mici erori de navigatie in cea de-a treia si ultima etapa, fiind nevoit sa se multumeasca cu o solida pozitie pe locul 5.

Franco Caimi s-a situat intre primii opt pretendenti la fiecare etapa, plasandu-se pe locul 7 in ierarhia generala. Se pare ca punctele lui forte au fost viteza impresionanta si consistenta.

 

 

Francezul Xavier de Soultrait a fost bolnav de la inceputul evenimentului, ceea ce l-a impiedicat sa incheie prima zi de concurs, insa in urmatoarele doua zile el a revendicat locurile 9, respectiv 10.

Conform directorului echipei Alexandre Kowalski, Franco nu a putut „sa isi arate adevaratul potential”.

Riderii Yamalube Yamaha Official Rally Team urmeaza sa concureze in curand la ultima runda din Campionatul Mondial de Raliuri FIM Cross-Country 2018.

Raliul din Maroc se desfasoara intre 3-9 octombrie. Echipei i se va alatura pentru aceasta cursa cu motociclete enduro si colegul Rodney Faggoter din Australia.