MotoGP: Valentino Rossi castiga duelul cu Marc Marquez

MotoGP: Valentino Rossi castiga duelul cu Marc Marquez

Valentino Rossi a castigat cursa MotoGP de la Aseen dupa un duel in ultimul viraj cu Marc Marquez. Plecat din pole-position, Rossi a avut emotii pana la finalul cursei, cand Marquez a incercat o ultima depasire. Acesta nu a reusit insa decat sa ii schimbe traiectoria italianului, care a taiat efectiv ultimul viraj si a trecut pe linia de sosire.

Cei doi au vorbit despre incidentul intrecerii. Valentino Rossi a explicat ce a simt la ultimul viraj al Grand Prix-ului de la Aseen, fiind convins ca nu a facut nimic pentru care ar merita sa fie penalizat.

„La un moment dat mi-am facut griji pentru ca mergeam la limita. Apoi am fost depasit de catre Marquez, insa eu stiam ca pot mai mult. Am avut un avans destul de mic in ultimul tur, insa el a recuperat. Cand am ajuns la ultimul viraj mergeam la limita. Pe Marc l-am vazut in ultima clipa, am incercat sa evit contactul insa era deja prea tarziu. Ne-am atins putin asa ca a trebuit sa tai virajul ajungand astfel pe pietris, unde a fost foarte greu sa controlez motocicleta. Cred ca a fost o lupta stransa, la fel ca si ultima data cand el s-a impus ” , a declarat Rossi.

De cealalta parte Marquez s-a aratat putin dezamagit de rezultatul intrecerii comentand ca: „ Am fost calm in timpul cursei si am incercat sa-l studiez pe Rossi cat mai mult ca sa imi dau seama cand as putea sa-l atac si sa-l depasesc. Toata cursa m-am concentrat pe ultimul viraj, am stiut unde sa ma pozitionez ca sa-i limitez spatiul de manevrare doar ca nu ma asteptam sa taie virajul. Oricum, Rossi este Rossi si este un adversar formidabil. Intotdeauna am spus ca este idolul meu, deci mereu ai de invatat cate ceva de la el ”.