Yamaha YZF-R6

Yamaha YZF-R6

Fara indoiala, Yamaha YZF-R6 este una dintre cele mai vandute motociclete din clasa ei. Nu este de mirare avand in vedere ca este echipata cu o tehnologie moderna, care ajuta la livrarea de performante superioare.

Drept "inima" are un motor cu racire lichida, 4 cilindri, DOHC, 16 valve din titan, 599cc. 

Printre tehnologiile folosite de aceasta motocicleta vei gasi YCC-T, YCC-I, un ambreiaj tip papuc si o cutie de viteze cu ratie scurta, in 6 trepte.

YZF-R6 este construita pe un cadru de aluminiu Deltabox, combinat cu un subcadru de magneziu si o bascula usoara.

Rotile sunt sustinute de o furca cu tub-uri de 41mm (preload, compresie viteze mari, compresie viteze mici si recul amortizare ) si un amortizor special pe partea din spate ( preload, compresie viteze mari, compresie viteze mici si recul amortizare).

Caracteristici principale : 

- Usoara, puternica, construita dupa ani de curse, YZF-R6 este cea mai avansata motocicleta Yamaha de 600cc construita vreodata.

- YZF-R6 a fost prima motocicleta de linie echipata cu YCC-T ( Yamaha Chip Controlled Throttle ), pentru un raspuns perfect in orice conditii

- YCC-I ( Yamaha Chip Controlled Intake) este folosit pe motocicleta R6 cu succes pentru un control al admisiei si o largime de putere mai mare.

R6 a fost nascuta pe circuitele MotoGP si este ajustata in asa fel incat sa iti ofere un motor perfect si un cadru rezervat in mod normal doar pentru pilotii profesionali. 

 

Ultra-compacta, produce o putere uriasa care duce linia rosie la 16.000rpm. Pistoanele sunt securizate de pini conici care ajuta la o putere mai mare a rpm. Designul lightweight ii ofera un raspuns foarte rapid al motorului. Cadrul din aluminiu, optimizat, este extraordinar de agil si stabil in acelasi timp.