Yamaha YZF-R6

Yamaha YZF-R6

Fara indoiala, Yamaha YZF-R6 este una dintre cele mai vandute motociclete din clasa ei. Nu este de mirare avand in vedere ca este echipata cu o tehnologie moderna, care ajuta la livrarea de performante superioare.

Drept "inima" are un motor cu racire lichida, 4 cilindri, DOHC, 16 valve din titan, 599cc. 

Printre tehnologiile folosite de aceasta motocicleta vei gasi YCC-T, YCC-I, un ambreiaj tip papuc si o cutie de viteze cu ratie scurta, in 6 trepte.

YZF-R6 este construita pe un cadru de aluminiu Deltabox, combinat cu un subcadru de magneziu si o bascula usoara.

Rotile sunt sustinute de o furca cu tub-uri de 41mm (preload, compresie viteze mari, compresie viteze mici si recul amortizare ) si un amortizor special pe partea din spate ( preload, compresie viteze mari, compresie viteze mici si recul amortizare).

Yamaha YZF-R6 - 1

Caracteristici principale : 

- Usoara, puternica, construita dupa ani de curse, YZF-R6 este cea mai avansata motocicleta Yamaha de 600cc construita vreodata.

- YZF-R6 a fost prima motocicleta de linie echipata cu YCC-T ( Yamaha Chip Controlled Throttle ), pentru un raspuns perfect in orice conditii

- YCC-I ( Yamaha Chip Controlled Intake) este folosit pe motocicleta R6 cu succes pentru un control al admisiei si o largime de putere mai mare.

R6 a fost nascuta pe circuitele MotoGP si este ajustata in asa fel incat sa iti ofere un motor perfect si un cadru rezervat in mod normal doar pentru pilotii profesionali. 

Yamaha YZF-R6 - 2

 

Ultra-compacta, produce o putere uriasa care duce linia rosie la 16.000rpm. Pistoanele sunt securizate de pini conici care ajuta la o putere mai mare a rpm. Designul lightweight ii ofera un raspuns foarte rapid al motorului. Cadrul din aluminiu, optimizat, este extraordinar de agil si stabil in acelasi timp. 

Yamaha YZF-R6 - 3