Smith si Espargaro fac echipa pentru Yamaha la Suzuka 8 Hours

Smith si Espargaro fac echipa pentru Yamaha la Suzuka 8 Hours

Bradley Smith si Pol Espargaro au fost anuntati parte a echipei fabricii Yamaha pentru lineup-ul din acest an de la Suzuka 8 hours.

Riderii echipei Tech 3, Smith si Espargaro, vor debuta la prestigioasa cursa de rezistenta alaturi de campionul Japan Road Race JSB1000, Katsuyuki Nakasuga, pe o motocicleta  Yamaha YZF R1.

Este pentru prima data dupa 13 ani cand Yamaha intra in cursa cu o echipa a fabricii, ceea ce inseamna ca Smith si Espargaro vor concura impotriva fostului dublu campion MotoGP, Casey Stoner, care va intra in cursa pentru echipa Honda.

Yamaha a castigat cursa de la Suzuka de patru ori pana acum, ultima victorie fiind in 1996. A 38-a editie a cursei va avea loc in pauza de vara a MotoGP, mai exact in perioada 23-26 iulie, dupa Grand-Prix-ul german.

Cu Valentino Rossi - care momentan testeaza noua motocicleta Yamaha R1M la Misano - si Jorge Lorenzo, pe primul si al doilea loc in MotoGP, Yamaha a inteles ca adaugarea in calendarul acestora si Suzuka 8 Hours ar fi fost un risc prea mare pentru echipa.

Cei doi rideri de rezerva ai Yamaha vor concura impotriva experimentatului Nakasuga care a participat de sapte ori pana acum la Suzuka, castigand un loc 4 in 2014.

Smith si Espargaro fac echipa pentru Yamaha la Suzuka 8 Hours - 1