Un nou hibrid agresiv Yamaha cu 3 roti va fi disponibil din 2017

Un nou hibrid agresiv Yamaha cu 3 roti va fi disponibil din 2017

 

Noua Yamaha MWT-9, o  avand la baza design-ul modelului MT-09 va fi disponibila in 2017. Cei de la Yamaha deja au aplicat pentru brevetarea modelului, care va fi echipat cu un motor in 3 cilindri si 3 roti, incorporand unul dintre conceptele mai deosebite din 2015 iar toate semnele indica faptul ca va intra in productie fara schimbari prea mari fata de conceptul initial.

Un nou hibrid agresiv Yamaha cu 3 roti va fi disponibil din 2017 - MWT-9

Un nou hibrid agresiv Yamaha cu 3 roti va fi disponibil din 2017 - motocicleta

Cu tehnologie derivata de la scuterul Tricity, Yamaha MWT-9 va folosi motorul de 847cc de la motocicleta Yamaha MT-09, de 115 CP si va aduce performante care acum doua decenii i-ar fi castigat titlul de superbike.

Faptul ca Yamaha deja a luat masuri sa patenteze numele "MWT" alimenteaza si mai mult teoria ca modelul va intra in productie, in aplicatia producatorului specificandu-se ca numele va fi folosit pentru "motociclete, scutere, moped-uri, motociclete cu 3 roti, scutere cu 3 roti, moped-uri cu 3 roti si alte unitati din aceeasi categorie".

Presedintele Yamaha Motors, Hiroyuki Yamagi a facut si o declaratie oficiala despre viitorul companiei si despre dorinta de crestere si diversificare.

Yanagi a declarat: "Incepem sarbatorirea aniversarii de 60 de ani intr-un punct inalt dar dorim sa continuam sa depasim asteptarile. Avem dorinta puternica de a continua sa oferim vehicule de inalta performanta cu 2, 3 si chiar 4 roti. Vrem sa ne extindem din punct de vedere tehnologic si sa ne crestem baza de clienti. Vehiculele cu 3 roti ofera distractie si un plus de siguranta insa MWT este prima motocicleta de acest tip dezvoltata pana acum. Cu 3 ani in urma v-am spus ca Yamaha s-a intors si ar trebui sa fim mandri de realizarile noastre de pana atunci dar trebuie sa continuam."

Referinta lui Yamagi la MWT-9 ca si la o prima motocicleta din categoria celor destinate exclusiv distractiei se leaga de faptul ca alte vehicule cu 3 roti disponibile in momentul actual sunt fie scutere de mare capacitate sau modele cu motoare de capacitate mult mai mica.

Iar noua Yamaha MWT-9 vine pe piata la fix dat fiind faptul ca toti producatorii cauta solutii pe segmentul "urban mobility" care devine din ce in ce mai aglomerat si cu cerinte mai stricte privind poluarea. Astfel, Yamaha propune o solutie curajoasa si asteptam cu nerabdare sa vedem ce va urma.

 

Tag-uri