Yamaha VMAX Carbon 2015

Yamaha VMAX Carbon 2015

Yamaha VMAX Carbon 2015 celebreaza 30 de ani de la lansarea primului model Yamaha VMAX. Lansata in anul 1985, Yamaha VMAX ramane o motocicleta unica pe piata mondiala, fiind propulsata de impresionantul motor cu patru cilindri in V. Versiunea aniversara VMAX Carbon mostenste cam toate caracteristicile tehnice ale modelului de baza insa beneficiaza de un design nou.

Pe partea de motorizare noua versiune are un motor V4 racit cu lichid, cu o capacitate ciilindrica de 1697cc. Acesta dezvolta 200 de cai putere si un cuplu impresionant de 167 Nm la o turatie de 6500rpm. Dupa cum spune si numele, VMAX Carbon incorporeaza cateva elemente din carbon printre care putem aminti rezervorul, aripa fata si cateva elemente de caroserie. Performanta acestei motociclete este data si de sistemul DOHC 4-valve "pent roof" ce ofera o eficienta optima sporind astfel puterea motorului, rata de compresie fiind de 11,3:1.

Yamaha VMAX Carbon 2015 - 2015

Imaginea impunatoare a noii motociclete este completata de un esapament aftermarket Akrapovic, care asigura un sunet inconfundabil al puternicului motor V4. Alte caracteristici ce fac din aceasta motocicleta ceva unic sunt celebrele prize de aer si transmisia pe cardan. De altfel se pare ca japonezii au preluat exemplul celor de la Ducati, care au lansat un model asemanator si care a beneficiat de aceleasi modificari - Ducati Diavel Carbon.