Yamaha MT-07 Moto Cage

Yamaha MT-07 Moto Cage

Yamaha MT-07 a fost pachetul surpriza din 2014. O Yamaha de 689cc si 75cp la un pret de buget redus ? Poate parea buna doar pentru navetistii neinspirati.

Realitatea a fost foarte diferita. Motocicleta Yamaha MT-07 s-a dovedit a fi mai mult decat o "revolta" absoluta la plimbare. Motorul s-a comportat extraordinar si pretul mic i-a asigurat o vanzare foarte buna pe tot globul. In Europa, spre exemplu s-a clasat in top 3 cele mai vandute motociclete. Se poate spune ca Yamaha a fabricat un hit si pentru 2015 a marit miza cu MT-07 Moto Cage.

Moto Cage este de fapt doar o versiune diferita a MT-07. La fel ca si ABS standard, caracteristicile Moto Cage o fac sa arate ca o motocicleta de cascadorii. Vine cu capace pentru radiator, un ecran ajustabil, bare de protectie pentru accidente, bare de protectie pentru esapament si cateva stickere cool. Probabil poate parea de prost gust, dar totusi este suficient de convingatoare incat sa nu arate a fi incropita special doar pentru a fi doar un model in plus. Pentru o diferenta mica fata de MT-07 ABS, cu siguranta isi merita valoarea.

Yamaha MT-07 Moto Cage - 1

La fel ca si Triumph Street Triple, MT-07 este una dintre acele bike-uri pe care le adori pur si simplu. Daca vrei sa aluneci usor in lateral, o poti face fara eforturi mari. Pozitia este foarte relaxata si suspensiile sunt maleabile. 

Yamaha MT-07 Moto Cage - 2

Yamaha s-a straduit foarte mult ca motocicleta Yamaha MT-07 sa atraga bikerii noi. Pe langa scaunul de inaltime joasa, motocicleta cantareste doar 164kg, ceea ce inseamna ca nu este deloc intimidanta. Este o excelenta "prima motocicleta grea" si pe masura ce prinzi incredere in ea, devine tot mai buna. Imi place faptul ca poti sa faci cam orice cascadorie cu ea. Poti sa accelerezi foarte rapid, ca si cum ai apasa pe un buton on/off. Suspensiile pot fi putin saltarete cand accelerezi dar nu ingreuneaza deloc plimbarea. 

Yamaha MT-07 Moto Cage - 3

Desi sunt doar cateva modificari in plus, faptul ca Moto Cage arata ca o motocicleta de cascadorii, este un semnal verde pentru wheeleri. Este una dintre cele mai bune motociclete pentru wheelie din lume si chiar incepatorii pot deveni foarte usor maestri pe un MT-07 Moto Cage. Faptul ca dispune de ABS pot face stoppie-urile putin dificile ( exista un furtun care poate fi desprins pentru a dezactiva ABS-ul) dar, acestea nu sunt la fel de distractive ca wheelie-urile. Atata timp cat exersezi intr-un mediu sigur, Yamaha MT-07 este o motocicleta excelenta pentru cascadorii care vine cu mult doritul sistem de protectie pentru accidente.

Yamaha MT-07 Moto Cage - 4