Yamaha MT-09 Street Tracker 2015

Yamaha MT-09 Street Tracker 2015

Yamaha MT-09 Tracer mosteneste trasaturi atat de la modelul de baza MT-09 cat si de la versiunea MT-09 Street Rally, venind in plus cu un look proaspat si cateva elemente noi.

Potrivit celor de la Yamaha, noul aspect al lui MT-09 Tracer este inspirat dupa stilul modelelor scrambler, oferind imaginea unei motociclete sport cu elemente retro (“urban scrambler” dupa spusele japonezilor). Astfel, noua versiune dispune de niste placute laterale unde se poate pune numarul de concurs si de o prelungire din aluminiu deasupra farului. Noua imagine este completata de saua din piele in nuante de negru cu maro si cadrul negru, avand cilindrul si rotile in nuante de bronz.

Pentru a imbunatati manevrabilitatea in timpul virajelor, cei de la Yamaha au montat pe MT-09 Tracer scarite mai largi. O alta noutate este reprezentata de aripa fata din carbon iar optional se poate monta si un esapament Akrapovic. In rest, noua versiune dispune de aceleasi caracteristici tehnice cu cele ale modelului de baza MT-09, care este propulsat de un motor in 3 cilindri cu o capacitate de 847 cc. Potrivit constructorului, acesta dezvolta o putere de 113,4 cp la o turatie de 10.000 rpm si un cuplu de 87,4 Nm la 8.500 rpm.

Yamaha_MT-09_Trace_3175731c

Un alt plus al acestei motociclete Yamaha este si manevrabilitatea, aspectul si dotarile fiind aproape indentice cu cele ale modelului MT-09. Suspensiile si amortizorul au fost si ele modificate, noul Tracer fiind cu circa 20kg mai greu desi la 210kg cu plinul facut este deosebit de usor pentru un sport-tourer. Nivelurile de amortizare par acum mult mai bine gandite, asigurand un control optim. Sistemul de franare este unul mult mai eficient datorita discurilor duble de pe fata cu 4 pistoane, plus un sistem ABS.

Rezervorul este de un gri mat, fiind prevazut cu protectii pentru genunchi. Capacitatea acestuia a fost crescuta cu 4 litri avand acum 18 litri, oferind o autonomie de 250km. Consumul este afisat pe un display generos cu care se poate interactiona prin intermediul unui comutator de pe ghidon. Oglinzile sunt usor inguste dar ofera suficienta vizibilitate. Alte detalii care merita mentionate sunt farurile usor reglabile si o priza de 12V ca echipare standard a modelului. Lista de accesorii mai include un ecran cu un display ceva mai mare, manere incalzite si un conector (priza) in plus. Toate acestea fac din MT-09 Tracer un tourer cu adevarat capabil.