Yamaha YZF-R1 60th Anniversary

Yamaha YZF-R1 60th Anniversary

Cei de la Yamaha au prezentat recent o editie speciala a modelului YZF-R1 pentru anul 2016. Aceasta motocicleta este refacuta aproape in intregime si vine cu un design menit sa omagieze cei 60 de ani de istorie Yamaha.

Motocicleta in cauza a fost prezentata pentru prima data pe circuitul Paul Richard, Franta, urmand ca din decembrie anul acesta sa poate fi si comandata. Noua editie aniversara, pe numele ei, Yamaha R1 Speed Block 2016 beneficiaza de o schema de culori galben cu negru. De asemenea, pe langa design-ul specific japonez, motocicleta va fi disponibila si in alte variante de culori, precum albastru (Race Blue) si rosu (Racing Red).

La capitolul tehnic motocicleta vine cu un sistem de evacuare Akrapovic menit sa completeze performantele acestui model super-sport, o greutate mai redusa si un pachet nou de electronice. Astfel, aceasta se remarca printr-un motor cu 4 cilindri si 4 valve ce are o capacitate cilindrica de 998cc si dezvolta o putere de 200 cai, la toate acestea adaugandu-se si un cuplu maxim de 112Nm la 11.500 rpm. Iar pentru ca am adus in discutie si noul pachet de electronice, acesta include pentru 2016 o multime de functii ce permit pilotului sa seteze motocicleta in functie de preferintele sale. Printre aceste functii, se numara SCS (Slide Control System), TCS (Traction Control System), LIF (Front Lift Control), LCS (Launch Control System), Power Mode, etc.