Yamaha YZF-R1S 2016

Yamaha YZF-R1S 2016

Intrucat modelele R1 si R1M se bucura de un succes imens in ciuda costului destul de ridicat, Yamaha planuieste lansarea unui nou model de R1, R1S, ce va avea un pret mai accesibil.

Oare ce dotari o sa se gaseasca pe acest R1S ? Se pare ca cel mai simplu mod de a reduce pretul unui R1 ar fi eliminarea unor componente electronice. Probabil o sa se inceapa cu eliminarea Internal Measurement Unit - unitatea de monitorizare interna, aceasta consta intr-un senzor ce masoara inclinarea, rotatia cilindrilor si abaterea precum si directiile laterale stanga-dreapta. Desigur ca eliminarea IMU ar presupune inlocuirea cu un sistem de control al tractiunii si al modurilor motorului, sistem absolut necesar pentru o motocicleta ce dezvolta 200 de cai putere. Apoi un ecran de bord ceva mai mic ar putea fi utilizat in loc de full color TFT prezent pe modelele R1/M. Cu toate acestea mai exista riscul unor eventuale inlocuiri ale componentelor motorului si sasiului cu unele ceva mai ieftine ceea ce ar duce la o crestere in greutate a motocicletei, fapt ce intra in conflict cu insasi filosofia Yamaha in privinta super-bikeurilor.

Chiar daca mai raman multe de lamurit despre misteriosul Yamaha R1S 2016, tot ce ne ramane de facut este sa asteptam specificatiile oficiale, data lansarii si evident pretul, care se speculeaza ca va fi situat undeva intre R6 si R1 standard.